xpra icon
Bug tracker and wiki

This bug tracker and wiki are being discontinued
please use https://github.com/Xpra-org/xpra instead.


Opened 10 years ago

Closed 10 years ago

Last modified 12 months ago

#164 closed defect (fixed)

Shift key not working with some specific keys

Reported by: Punx120 Owned by: Antoine Martin
Priority: minor Milestone: 0.4
Component: core Version: 0.3.2
Keywords: Cc:

Description

Hello,

The shift key is not working with a subset of key. For example if I press shift + i, i have a lower i, not an upper i.

Keys affected are : e,r,i,d,f,g,h,j,k,l,c,v.

I would suspect a conflict with some specific command. I have the problem with java based application (matlab) and gtk (gedit).

I'm running xpra 0.3.3.

Thanks
Sylvain

Attachments (3)

xmodmap_pke (6.4 KB) - added by Punx120 10 years ago.
xmodmap -pke
xmodmap_pm (370 bytes) - added by Punx120 10 years ago.
xmodmap -pm
dump_gtk (38.3 KB) - added by Punx120 10 years ago.
./xpra/test_dump_gtk_keymap.py

Download all attachments as: .zip

Change History (11)

comment:1 Changed 10 years ago by Antoine Martin

Please add details, like:

  • distro
  • xorg package versions
  • xmodmap -pke
  • setxkbmap -query
  • setxkbmap -print
  • any keyboard related configuration info

etc ...
So I can reproduce the exact same setup.

Does this also happen with 0.3.2 or is this a regression?

I suspect #109 and r942 may have caused this...

comment:2 Changed 10 years ago by Punx120

It seems like a regression, 0.3.2 works.

$ setxkbmap -query
Error! Option "-query" not recognized
$ setxkbmap -print
xkb_keymap {

xkb_keycodes { include "evdev+aliases(qwerty)" };
xkb_types { include "complete" };
xkb_compat { include "complete" };
xkb_symbols { include "pc+us+inet(evdev)" };
xkb_geometry { include "pc(pc105)" };

};

Nothing is specific on my keyboard.

Version 0, edited 10 years ago by Punx120 (next)

comment:3 Changed 10 years ago by Punx120

distro is RHEL 6.2 (x86_64)

Name        : xorg-x11-server-Xorg
Arch        : x86_64
Version     : 1.10.4
Release     : 6.el6

Name        : libxkbfile
Arch        : x86_64
Version     : 1.0.6
Release     : 1.1.el6

Name        : xorg-x11-xkb-utils
Arch        : x86_64
Version     : 7.4
Release     : 6.el6

Name        : libxkbfile
Arch        : i686
Version     : 1.0.6
Release     : 1.1.el6
Last edited 9 years ago by Antoine Martin (previous) (diff)

Changed 10 years ago by Punx120

Attachment: xmodmap_pke added

xmodmap -pke

Changed 10 years ago by Punx120

Attachment: xmodmap_pm added

xmodmap -pm

Changed 10 years ago by Punx120

Attachment: dump_gtk added

./xpra/test_dump_gtk_keymap.py

comment:4 Changed 10 years ago by rikky

I have the same problem with xpra 0.3.3, when connecting from a windows client. If attaching on the same machine (client == server, Ubuntu Lucid) everything works.

comment:5 Changed 10 years ago by rikky

Just like to add that other key modifiers (ctrl, alt) are also not working with these keys.

Downgrading to xpra 0.3.2 fixes these issues for me.

comment:6 Changed 10 years ago by Antoine Martin

Resolution: fixed
Status: newclosed

I believe this is fixed in both 0.3.4 and 0.4.0

Feel free to re-open if not.

comment:7 Changed 10 years ago by Punx120

I confirm that this is working with 0.4.0.

Thank you
Sylvain

comment:8 Changed 12 months ago by migration script

this ticket has been moved to: https://github.com/Xpra-org/xpra/issues/164

Note: See TracTickets for help on using tickets.