xpra icon
Bug tracker and wiki

Opened 6 years ago

Closed 6 years ago

Last modified 6 years ago

#444 closed defect (fixed)

Windows client not drawing initial windows for qt apps

Reported by: evschris Owned by: evschris
Priority: minor Milestone:
Component: client Version: 0.10.x
Keywords: blank qt window Cc:

Description

Using 0.10.6 server on ubuntu 13.04 with kde 4.10 and the latest beta (2013-10-17) for windows on windows 8, many qt apps (vlc, most kde apps) only render a white window when connecting with the windows client. New qt windows (menus, tooltips) also render solid white. Resizable windows can usually be forced to render by resizing them.

Switching the widget renderer for kde to gtk does help some with the menus, but qt-only things, like some menus and the terminal portion of a konsole window still end up blank.

Dropping back to 0.9.8 of the windows client, the menus will render sometimes, but konsole only updates the line the cursor is on and only when less than a full screen of output is generated.

0.10.6 of the windows client behaves the same way as the latest beta.

I'm not sure if it's related, but using dexpot to switch to another virtual workspace in windows and coming back often results in some windows having only gray contents. Resizing the grayed windows does nothing, but they appear to still respond to mouse and keyboard interaction (after reconnect, menus will be popped open, etc).

Even gtk apps seem to have a significant blank white period when popping open menus, but they always render after a short delay.

I have the same results with all of the encodings that work (x264, jpeg, png).

Change History (4)

comment:1 Changed 6 years ago by evschris

The oxygen and gtk widget styles seem to work fine with the 0.10.6 client on ubuntu 13.04.

Cleanlooks has some strange issues with menus, mostly portions of the top of the menu are rendered black.

comment:2 Changed 6 years ago by Antoine Martin

Owner: changed from Antoine Martin to evschris

This bug was introduced in r3959 and only affects MS Windows clients with application that use windows with some transparency.
It should be fixed for trunk in r4561 - a new beta build for MS Windows is available here, I will backport it to 0.10.x soon.

Please confirm that this fixes *all* your problems: the menu thing with Qt could well be a separate issue, it sounds like it could be related to this rendering setting instead.

comment:3 Changed 6 years ago by evschris

That fixes all of the issues with initial rendering and popups (menus, tooltips, etc). I forgot to mention that I tried twiddling all of the rendering backend settings, but that didn't have any effect. I also disabled all of the composite plugins. I believe kde no longer has the option to disable effects entirely since 4.9.

The only remaining issue that I can see now is the graying out on virtual workspace swap. Thanks for the quick response.

comment:4 Changed 6 years ago by Antoine Martin

Resolution: fixed
Status: newclosed

Thanks applied to v0.10.x in r4563. Closing.

As for the graying out, I believe the ticket for this is #47 (see also #41 for a ticket likely to provide a solution).

Last edited 6 years ago by Antoine Martin (previous) (diff)
Note: See TracTickets for help on using tickets.