xpra icon
Bug tracker and wiki

This bug tracker and wiki are being discontinued
please use https://github.com/Xpra-org/xpra instead.


Changes between Initial Version and Version 1 of Ticket #1623


Ignore:
Timestamp:
08/16/17 12:38:52 (4 years ago)
Author:
Antoine Martin
Comment:

There were only two changes in the sound subsystem for 1.0.7: xpra sound commits

  • r16511 stream compressors (no problem)
  • r16512 is the culprit: in backporting r16461, the patch context matched the wrong function as the function which was meant to be patched does not even exist in the 1.0 or 2.0 branches!

This is now fixed up in r16700 and will be included in 1.0.8. You can apply by hand, or workaround it using:

XPRA_SOUND_SINK=pulsesink xpra ...

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
  • Ticket #1623

    • Property Status changed from new to closed
    • Property Resolution changed from to fixed
  • Ticket #1623 – Description

    initial v1  
    11I was running xpra 1.0.6 (1.0.6-r15847-2) on ubuntu 14.04 64 bit, both client and server, and everything works fine. Then I updated to xpra 1.0.7 (1.0.7-r16697-1). Sound forwarding stops working.
    22
    3 Specifically, I always start with --speaker-code=wav and --speaker=off, and then when I need sound I turn out speaker via context menu. When both server and client run 1.0.7, and I start speaker from context menu, I get this error message:
     3Specifically, I always start with {{{--speaker-code=wav}}} and {{{--speaker=off}}}, and then when I need sound I turn out speaker via context menu. When both server and client run 1.0.7, and I start speaker from context menu, I get this error message:
     4{{{
    452017-08-14 14:14:23,462 sound output play: invalid sink: pulsesrc
    562017-08-14 14:14:23,499 the wav sound sink has stopped
    67and sound forwarding doesn't work.
     8}}}
    79
    810When I run 1.0.6 on the client (while the server is still 1.0.7),the error does not appear and the sound forwarding works.